Menu Sluiten

Geen kind zonder ontbijt dankzij de Voedselbank: ‘Veel Groningers hebben hulp nodig’

Clubs en verenigingen in Groningen zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Voedselbank Groningen was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank. 

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. 

‘Geen kinderen zonder ontbijt naar school’

Zo ook Voedselbank Groningen, die voedsel uitdeelt aan bewoners van Groningen, Haren en Ten Boer. De stichting kreeg ruim vierhonderd stemmen en haalde een mooi bedrag op wat besteedt is aan de financiering van het ontbijtproject: ‘Geen kinderen zonder ontbijt naar school’.

”Als Voedselbank Stad Groningen zorgen wij zes dagen per week voor voedsel”, legt penningmeester Jan F. Huizinga uit. ”Omdat wij als bestuur van de voedselbank niet graag zien dat de kinderen van onze 660 cliënten met achterstand opgroeien, besloten we begin vorig jaar om melk en eieren in te kopen, zodat deze kinderen met een fatsoenlijk ontbijt naar school kunnen. Om deze extra uitgave te realiseren hadden we meer donateurs nodig.”

Lees hier meer: ‘Geen kinderen zonder ontbijt naar school

Gerelateerde berichten