Menu Sluiten

Algemeen

De eerste Voedselbank in Nederland werd in 2002 opgericht door Sjaak en Clara Sies in Rotterdam. Sindsdien hebben vele vrijwilligers Voedselbanken opgericht in vele gemeenten. Voedselbanken zijn onafhankelijke organisaties, opgericht en gerund door vrijwilligers. De Voedselbanken zijn absoluut NIET opgericht door de overheid. De Voedselbank Stad Groningen is opgericht op 2 november 2004.

Het gezamenlijke doel van alle Voedselbanken is: Op verschillende manieren een bijdrage leveren aan het verhelpen van (verborgen) armoede en tegen gaan van verspilling. Voedselverspilling is een doorn in ons oog. Zoveel fantastisch eten weggooien terwijl er mensen honger lijden. Wij werken er hard aan om dat goede eten te redden van verspilling en op een voedselveilige en duurzame manier bij onze klanten te krijgen!

De Voedselbank Stad Groningen

De Voedselbank werkt samen met 8 voedselbanken in de provincies Groningen, en in de kop van Drenthe. Samen vallen wij onder de Voedselbanken Nederland.

De Voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan huishoudens die onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien

Beoogd doel van de Voedselbank Stad Groningen:

  • Voedsel verstrekken aan ruim 750 gezinnen, in de stad Groningen
  • Voldoening voor ruim 190 vrijwilligers.

Verder staan wij voor milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Wij hopen de verspilling tegen te gaan door de donatie van voedsel van bedrijven dat anders vernietigd wordt. En een bewuster koopgedrag te stimuleren.