Menu Sluiten

Aanmelden

De hulp van de Voedselbank Stad Groningen is bedoeld om mensen /gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen.

  • Hulp kan worden geboden voor een maximum periode van 3 jaar, gekoppeld aan de maximale periode van een schuldsanering.

Cliënten kunnen zichzelf NIET rechtstreeks aanmelden bij de Voedselbank. Zij kunnen dit enkel doen via tussenkomst van een maatschappelijke organisaties.

Bij de maatschappelijke organisatie moet aan de hand van de gegevens over de inkomsten en uitgaven worden bekeken of men eventueel aan de criteria van de Voedselbank voldoet.

Blijkt dit zo te zijn? Dan kan een aanvraagformulier worden ingevuld en naar de Voedselbank worden verstuurd, waarna de aanvraag nog eens gecontroleerd wordt door medewerkers van de Voedselbank. Daarna ontvangt men een bericht of de aanvraag al dan niet is goedgekeurd.

Aan de klant wordt tijdens een intake bij de Voedselbank de huisregels en manier van werken uitgelegd.

De Voedselbank Stad Groningen doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en wij verwachten van u dat u ons helpt dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Dat kan als onderstaande afspraken door iedereen worden nageleefd, inzake de uitgifte.

Wilt u de specifieke spelregels lezen klik dan hier.