Menu Sluiten

Bestuurslid Facilitair en ICT

De Voedselbank Stad Groningen verzorgt in de stad Groningen wekelijks de levering van ca. 450 voedselpakketten aan gezinnen, die op de een of andere manier onder het bijstandsminimum zijn gekomen. Daarnaast verleent de Voedselbank Stad Groningen ondersteuning aan 8 andere Voedselbanken in de regio.

Belangrijke activiteiten zijn natuurlijk het uitdelen van de voedselpakketten aan de cliënten en het cliëntenbeheer. Andere belangrijke activiteiten van de Voedselbank Stad Groningen zijn het inzamelen van voedsel bij leveranciers, de opslag in het distributiecentrum aan de Ulgersmaweg 57 in Groningen. De Voedselbank Stad Groningen is een vrijwilligersorganisatie waarbij circa 160 vrijwilligers actief zijn betrokken.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemene bestuursleden. Wegens het vertrek van één  van onze bestuursleden is de Voedselbank Stad Groningen op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie van: Algemeen Bestuurslid Facilitair en ICT

 Wat ga je doen? 

Als algemeen bestuurslid maak je deel uit van het  bestuur en heb je de verantwoordelijkheid voor jouw taakgebied in ons bestuur met op hoofdlijnen de volgende invulling: 

Je neemt deel aan bestuursvergaderingen en bepaalt samen met je collega-bestuursleden het beleid van Voedselbank Stad Groningen. 

Je bent verantwoordelijk voor jouw taakgebied en aanspreekpunt voor de vrijwilligers/coördinatoren op jouw taakgebied. Dat betekent voor deze vacature:

Taken en aandachtsgebieden

  • Onderhoud gebouw en technische installaties
  • Contacten met de Dienst ROEZ van de gemeente Groningen over het gebouw
  • Aanspreekpunt voor technische dienst
  • Aanspreekpunt coördinator vervoer

Regulier onderhoud en investeringen in rijdend materieel incl. heftruck, dweilmachine, pompkarren en wagenpark.

  • ICT beleid en investeringen
  • Aanspreekpunt coördinator ICT
  • Verantwoordlijkheid ARBO en Risicoinventarisatie

Beschik je over de volgende kwalificaties? 

Je bent van hbo/academisch werk- en denkniveau, je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring (managerial, bestuurlijk, bij voorkeur op de genoemde werkterreinen) en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 

Je hebt inlevingsvermogen, bent analytisch sterk, integer, besluitvaardig, accuraat en je staat op diverse niveaus stevig in je schoenen. 

De functie vereist overtuigingskracht, drive, initiatief en een “doe mentaliteit”. 

Je staat bekend als resultaatgerichte teamspeler met gevoel voor verhoudingen binnen een vrijwilligersorganisatie en tact. We hechten veel waarde aan diversiteit en inclusie. 

Wat is ons aanbod? 

De mogelijkheid om mee te bouwen aan een zeer relevante organisatie, die elke dag gericht is op directe voedselhulp aan de armste Nederlanders én op het voorkomen van voedselverspilling. 

Als lid van het bestuur kom je met alle facetten van de voedselbankorganisatie in aanraking. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een inspirerende en uitdagende portefeuille met een team van enthousiaste collega’s en met veel zelfstandigheid. 

Je hebt alle mogelijkheden om thuis en op wisselende tijden en dagen te werken, maar we verwachten ook dat je enkele dagdelen op de Voedselbank aanwezig bent.

De gemaakte onkosten worden vergoed, maar je krijgt geen salaris. Iedereen die bij Voedselbanken Nederland of bij de voedselbanken werkt is vrijwilliger. 

 Wat vragen we van je? 

Gemiddeld ben je 12 uur per week beschikbaar en bereid om je voor langere tijd aan onze mooie organisatie te binden.

Interesse? 

Wij ontvangen graag uiterlijk uiterlijk 15 maart  a.s. je CV samen met een korte motivatie.  Neem voor vragen contact op met Maria Jongsma.  Email: maria.jongsma@voedselbank-groningen.nl