Menu Sluiten

Distributie Centrum Groningen

Wij zijn ook een Regionaal Distributie Centrum voor de 9 Voedselbanken in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld. Deze  9 voedselbanken zorgen voedsel waar in totaal ruim 2850 gezinnen gebruik van maken. 

In totaal zijn er in Nederland 10 distributiecentra van waaruit grote partijen voedsel van Voedselbank Nederland over de regio verdeeld worden. In Groningen komen dagelijks grote partijen voedsel binnen van landelijke en regionale leveranciers zoals Unilever, Campina, Albert Heijn, Stichting Manna en van de Groente/Fruit Brigade Poeldijk. Ook van regionale leveranciers ontvangen we wekelijks verse producten, o.a. van Smeding Groenten en Fruit uit St. Annaparochie.  Daarnaast ontvangen we verse groenten van de verschillende voedseltuinen in de provincie: Toentje in de Paradijsvogelstraat in Groningen; de Voedseltuin in Uithuizen en Tuuntje Voedseltuin Westerkwartier in Opende. 

De aanvoer van voedsel uit verschillende bronnen is nodig om onze cliënten in de hele provincie van voldoende voedsel van een evenwichtige samenstelling te voorzien.  De lokale voedselbanken verwerven daarnaast voedsel bij lokale supermarkten en andere winkels met levensmiddelen zoals bakkers, slagers en groenteboeren.

Na binnenkomst verdelen wij het voedsel meteen over de 9 voedselbanken, vaak wordt de verse voeding meteen dezelfde dag al opgehaald. En voor zover dat pas één of twee dagen later wordt opgehaald slaan we het voedsel tijdelijk op in de diepvriesruimte, koelcel of in de opslaghal.

Magazijn
Wij beschikken over een groot magazijn aan de Ulgersmaweg met:
– een grote opslaghal
– een emballagehal
– een diepvriesruimte
– een koelcel ruimte

Het transport
In het distributiecentrum werken de vrijwilligers met professionele apparatuur zoals pompwagens een vorkheftruck en een reachtruck en een stapelaar. Voor het transport van voedsel van en naar het distributiecentrum rijden transportbussen en koelwagens. Zo rijden er ongeveer 22 chauffeurs en 12 bijrijders in een poule van 6 dagen in de week. 

Aangesloten Voedselbanken in de regio:

Stichting Voedselbank Het Hogeland
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Veendam en omstreken
Voedselbank Midden-Groningen
Voedselbank Noordenveld
Stichting Voedselbank Eemsdelta
Voedselbank Zuidoost Groningen
Stichting Voedselbank Oldambt