Menu Sluiten

Klant worden

Een goede en gezonde maaltijd voor u en uw gezin. Zoekt u hulp daarbij?
We helpen u graag. Wij helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook hebben we een netwerk aan adviseurs om andere zaken op orde te krijgen. In Groningen kunt u kiezen: zelf aanmelden of aanmelden via uw hulpverlener!
Als u via een hulpverlener bent ingeschreven bij ons, meldt u zich dan daar voor een verlenging.

Komt u in aanmerking voor een voedselpakket?

Voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp, voor als u korte of langere tijd financieel echt niet rond kunt komen. Om te bepalen of wij u een voedselpakket kunnen geven, willen wij van u weten hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en andere eerste levensbehoeften. Dus nádat de vaste lasten zoals huur, gas, water, licht, verzekeringen en dergelijke betaald zijn. In de tabel hieronder ziet u de normbedragen.

De norm vanaf 17-09-2022

De norm bestaat uit een basisbedrag per huishouden van 190 euro per maand, met daarbij opgeteld een bedrag per persoon van 110 euro per maand. Bekijk de tabel om te zien wat dat dit betekent.

Alleenstaande
met aantal kinderen
NormEchtpaar
met aantal kinderen
Norm
03000410
14101520
25202630
36303740
enz.enz. enz. enz.

Zit u onder de norm?
Neem dan snel contact met ons op: u komt waarschijnlijk in aanmerking voor een voedselpakket.

Zit u net boven de norm?
Neem dan toch even contact met ons op. Als u bijvoorbeeld 50 euro boven de norm zit, heeft u misschien tóch recht op een voedselpakket. De berekening van de vaste lasten is namelijk erg ingewikkeld. Ons aanmeldteam rekent het graag voor u uit.

Zit u ruim boven de norm?
Waarschijnlijk heeft u geen recht op een voedselpakket. Maar heeft u advies nodig? Of ziet u het gewoon even niet meer zitten? Onze vrijwilligers kunnen goed luisteren en weten van welke wettelijke regelingen u gebruik kunt maken.

Er wordt met de grootst mogelijke zorg gewaakt voor de privacy van degenen die de pakketten ontvangen. Persoonlijke gegevens mogen daarom niet aan anderen ter beschikking worden gesteld of ter inzage worden gegeven. De Voedselbank en iedereen die bij de uitdeling of toekenning van de pakketten betrokken is, verbindt zich hieraan.

Kom ik in aanmerking? Ga naar de Rekenhulp