Menu Sluiten

Klant worden

Een goede en gezonde maaltijd voor u en uw gezin. Zoekt u hulp daarbij?
We helpen u graag. Wij helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook hebben we een netwerk aan adviseurs om andere zaken op orde te krijgen. In Groningen kunt u kiezen: zelf aanmelden of aanmelden via uw hulpverlener!
Als u via een hulpverlener bent ingeschreven bij ons, meldt u zich dan daar voor een verlenging.

Voor wie is de Voedselbank?

We verstrekken voedselhulp aan mensen die voor een korte of langere periode financieel echt niet rond kunnen komen. Daarbij maken we gebruik van overschotten van nog goed voedsel dat we van bedrijven en particulieren aangeboden krijgen. Onze hulp is noodhulp en tijdelijk, zodat niemand er afhankelijk van blijft. We verwachten dan ook dat u zich (indien nodig met hulp) inspant om uw financiële situatie weer op orde te krijgen.
We noemen dat: “Geen pakket zonder traject.”

Als u in aanmerking komt, kunt u iedere week een voedselpakket komen halen. De inhoud ervan zal nooit genoeg zijn voor een hele week, maar helpt u wel een eind onderweg.

Verlengen
Meestal verstrekken wij voedselpakketten voor een periode van zes maanden. Als u aan het eind van die periode denkt dat u verlenging nodig heeft, meldt u zich weer bij de instantie die uw aanvraag heeft verzorgd. Als u zich rechtstreeks bij ons aanmeldde, is dat dus weer bij ons.

De norm vanaf 01-01-2024

De norm bestaat uit een basisbedrag per huishouden van 200 euro per maand, met daarbij opgeteld een bedrag per persoon van 115 euro per maand. Bekijk de tabel om te zien wat dat dit betekent.

Alleenstaande
met aantal kinderen
NormEchtpaar
met aantal kinderen
Norm
03150430
14301545
25452660
36603775
enz.enz. enz. enz.

Zit u onder de norm?
Neem dan snel contact met ons op: u komt waarschijnlijk in aanmerking voor een voedselpakket.

Zit u net boven de norm?
Neem dan toch even contact met ons op. Als u bijvoorbeeld 50 euro boven de norm zit, heeft u misschien tóch recht op een voedselpakket. De berekening van de vaste lasten is namelijk erg ingewikkeld. Ons aanmeldteam rekent het graag voor u uit.

Zit u ruim boven de norm?
Waarschijnlijk heeft u geen recht op een voedselpakket. Maar heeft u advies nodig? Of ziet u het gewoon even niet meer zitten? Onze vrijwilligers kunnen goed luisteren en weten van welke wettelijke regelingen u gebruik kunt maken.

Er wordt met de grootst mogelijke zorg gewaakt voor de privacy van degenen die de pakketten ontvangen. Persoonlijke gegevens mogen daarom niet aan anderen ter beschikking worden gesteld of ter inzage worden gegeven. De Voedselbank en iedereen die bij de uitdeling of toekenning van de pakketten betrokken is, verbindt zich hieraan.