Menu Sluiten

Aanmelden via Maatschappelijke Organisaties

Als u zich aangemeld heeft bij een maatschappelijke/hulpverlening organisatie en/of bewindvoerder/GKB dan kunnen zij u verwijzen naar de Voedselbank indien nodig. U hoeft dan niet alleen alle financiƫle informatie uit te pluizen, want uw hulpverlener ondersteunt u daarbij.

Wij hebben contact met diverse hulpverleningsorganisaties in de stad Groningen. De hulpverlener vult dan samen met u de gegevens in en stuurt dat dan naar ons voor de definitieve toekenning. Zodra dat geregeld is komt u naar de voedselbank voor uw intake en kunt u meteen boodschappen mee krijgen.

Denk eraan! Om tijd te besparen is het goed om direct alle informatie mee te nemen naar uw hulpverlener, zodat de aanmelding zo spoedig mogelijk verloopt.
Als u uw financiƫle gegevens nog niet op orde heeft, dan kan uw hulpverlener wel meteen een aanvraag indienen en dit doorgeven aan de voedselbank. Dan krijgt u voor de eerste maand wel meteen een pasje om wekelijks uw boodschappen te halen, zodat u de tijd heeft om uw samen met uw hulpverlener gegevens aan te leveren.
Periodiek wordt getoetst of de hulp nog steeds noodzakelijk is. We streven er immers naar dat uw situatie zo verbetert dat de voedselhulp niet blijvend nodig is.

Als u via een Maatschappelijke Organisatie een pas heeft bij de Voedselbank kunt u die verlengen via uw hulpverlener.