Menu Sluiten

Regionaal Distributie Centrum Groningen

Het Regionaal Distributie Centrum is het distributiecentrum voor de 9 Voedselbanken in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld. Deze Voedselbanken zorgen voedsel waar in totaal ruim 3.000 gezinnen gebruik van maken.

Aanvoer van voedsel

In Groningen komen dagelijks grote partijen voedsel binnen van landelijke en regionale leveranciers zoals Unilever, Campina, Albert Heijn, Stichting Manna en van de Groente/Fruit Brigade Poeldijk. Ook van regionale leveranciers ontvangen we wekelijks verse producten, o.a. van Smeding Groenten en Fruit uit St. Annaparochie. Daarnaast ontvangen we verse groenten van de verschillende voedseltuinen in de provincie: Toentje in de Paradijsvogelstraat in Groningen; de Voedseltuin in Uithuizen en Tuuntje Voedseltuin Westerkwartier in Opende. De lokale voedselbanken verwerven daarnaast voedsel bij lokale supermarkten en andere winkels met levensmiddelen zoals bakkers, slagers en groenteboeren.

Verdeling

Na binnenkomst verdelen wij het voedsel meteen over de 9 voedselbanken, vaak wordt de verse voeding meteen dezelfde dag al opgehaald. En voor zover dat pas één of twee dagen later wordt opgehaald slaan we het voedsel tijdelijk op in de diepvriesruimte, koelcel of in de opslaghal.

Magazijn

Wij beschikken over een groot magazijn aan de Ulgersmaweg 57 met: – een grote opslaghal – een emballagehal – een diepvriesruimte – een koelcel ruimte.

Transport

In het distributiecentrum werken de vrijwilligers met professionele apparatuur zoals pompwagens een vorkheftruck en een reachtruck en een stapelaar. Voor het transport van voedsel van en naar het distributiecentrum rijden transportbussen en koelwagens. Zo rijden er ongeveer 22 chauffeurs en 12 bijrijders in een poule van 6 dagen in de week.