Menu Sluiten

Samenwerking

Kledingbank Maxima

Kledingbank Maxima is er voor de minima. Met het pasje van de Voedselbank kunnen onze klanten ook bij Kledingbank Maxima winkelen. In de winkel kunnen mensen ook even tot rust komen en anderen ontmoeten. Daarom is er een koffietafel met gratis koffie, thee en limonade. Kleding is slechts één aspect aan de bestrijding van armoede. In feite gaat het erom mensen te ondersteunen op weg naar een betere leefsituatie.

Heeft u modieuze, onbeschadigde en schone kleding en wilt u die schenken aan de kledingbank voor mensen in uw stad die minder te besteden hebben? Kleding, schoenen en boeken kunnen van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur worden gebracht bij Kledingbank Maxima Stad, Oosterhamriklaan 91.

Voor meer info: Kledingbank Maxima

Actie Jarige Job

Uit onderzoek blijkt dat 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden buitengesloten omdat ze opgroeien in armoede. In samenwerking met de Stichting Jarige Job verstrekken wij aan ouders die klant zijn bij de Voedselbank stad Groningen en waarvan kinderen (tot en met 18 jaar) de basisschool bezoeken, een verjaardagspakket.

In de week dat hun kind jarig is, krijgen ze een verjaardagsbox. In de box zitten een kado, traktaties voor op school, leuke versiering, een spellenboek, lekkers voor thuis en een mooie verjaardagstaart.
De verjaardagspakketten kunnen worden afgehaald bij de Voedselbank Stad Groningen op de administratie.

Babyspullen bij de Voedselbank

De Voedselbank is aangesloten bij de stichting babyspullen. Deze stichting stelt pakketten met babyspullen samen. Dit wordt gratis ter beschikking gesteld.

Klanten van de Voedselbank komen in aanmerking voor een pakket op het moment dat er een baby op komst is. Vier weken voor de verwachte datum. Baby’s groeien snel daarom is er ook een pakket voor baby’s die de leeftijdsgrens van 6 maanden passeren. De inhoud is voor een deel nieuw en voor een deel tweedehands. Alles is schoon en heel. Aanvragen van een eerste pakket gaat via hulpverleners. Het tweede pakket wordt automatisch ter beschikking gesteld.
Voor meer info: Stichting Babyspullen

Stadjers Hand in Hand

Heb je hulp nodig of heb je vragen op gebied van bijvoorbeeld: financiën, werk,
kinderen, jouw toekomst of een praatje: je kunt je vrijblijvend aanmelden en dan kunnen we samen kijken naar wat jouw vragen zijn. Jij staat altijd centraal!

Je kunt bellen of appen naar 06 – 11 807 206 of mail naar: Mirjam Nagelmaker
Voor meer info: Stadjers Hand in Hand

Hulp bij ophalen voedselpakket

Vraagt u zich ook weleens af hoe u zonder voldoende middelen en vervoer, wekelijks uw voedselpakket in ontvangst kan nemen?
Stichting HiP biedt hierbij de oplossing. Stichting HiP gaat de Voedselpakketten ophalen voor de mensen die het zelf niet lukt, of zelf niet kunnen. En hier ook het netwerk niet voor hebben.
Hulp kunt u aanvragen via het aanvraagformulier op de website van Stichting HiP.
Informatie over HiP:
HiP is een sterk groeiend netwerk van christenen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood.
Hulpvragers zonder sociaal netwerk en financiële middelen om hulp te kunnen inkopen, worden op deze manier geholpen door hulpbieders.
Voor meer info: Stichting HiP

Als je niet in staat bent om je voedselpakket zelf op te halen vanwege medische redenen. Dan kan dit bij de aanmelding worden vermeld en is er de mogelijkheid voor vervoer van de boodschappen via Welmobiel. Een brief van de huisarts met bevestiging van de medische redenen is dan noodzakelijk. Bij de administratie kan nadere informatie gevraagd worden.