Menu Sluiten

Vrijwilligers vertellen

Onze vrijwilligers vinden het belangrijk om anderen die het minder goed getroffen hebben te helpen. Maar als je bij ons komt werken, bieden we je méér dan alleen een goed gevoel: uit ervaring kunnen we zeggen dat het je óók een boel andere dingen oplevert!

EEN WARME, LEUKE WERKOMGEVING

We steken graag de handen uit de mouwen, zijn niet te beroerd om alles aan te pakken wat maar nodig is en hebben een luisterend oor voor elkaar.

INZET

Als je bij ons komt werken, is dat niet vrijblijvend trouwens. Omdat we professioneel willen werken, verwachten we wel dat je je voor een wat langere periode vastlegt voor minimaal een vaste dag en/of een bepaalde taak en je daar ook verantwoordelijk voor voelt. Daar krijg je geen vergoeding voor. Maar dus wél leuke collega’s!

GEZELLIGHEID

Een paar keer per jaar hebben we een informele personeelsborrel. Soms worden we ook verwend door een bedrijf dat ons een leuk uitje aanbiedt of ons een presentje geeft.

TRAININGEN

Je kunt meedoen aan een uitgebreid aanbod aan trainingen voor vrijwilligers via Link050. En we organiseren praktische trainingen bijvoorbeeld over Voedselveiligheid, BHV en reanimatie.


Vrijwilliger: Adam Lamain

Adam is sinds 2018 bijrijder bij de Voedselbank. Op 82-jarige leeftijd helpt hij elke week fanatiek mee met het in- en uitladen van donaties. “Ik dacht dat ik dat fysieke best aankon. Nou, dat blijkt ook het geval te zijn en daar heb ik plezier aan! Het is belangrijk voor mij om mensen aan de onderkant van hun inkomen helpen. “

Vrijwilliger: Gerard Smeding

Gerard is het nieuwste bestuurslid van de Voedselbank. Sinds begin 2022 houdt hij zich bezig met voedselveiligheid en -werving. Maar Gerard is geen nieuw gezicht binnen de Voedselbank. Sinds ongeveer 4 jaar werkt hij als vrijwilliger in het magazijn en eerder ook bij de uitgifte. “Ik vind het doel van de Voedselbank heel belangrijk, om iets te doen aan de armoede”.

Vrijwilliger: Gonda Sewnandan

Gonda Sewnandan werkt sinds ongeveer 4 jaar met veel plezier bij de Voedselbank. Een keer in de twee weken staat ze achter de tafel waar het basispakket wordt uitgereikt. Vooral vanwege het contact met klanten werkt Gonda bij de Voedselbank en dat sluit goed aan op haar baan bij de zorginstelling. “ Ik heb hele leuke collega’s, we hebben allemaal hart voor de zaak De sfeer is goed en we helpen elkaar.”

Vrijwilliger Bert Mast

Bert Mast is met 85 jaar onze oudste vrijwilliger. Maar van rustig aan doen, wil hij niets weten. Met veel plezier rijdt hij zo’n 2 à 3 dagen per week rond als chauffeur voor de Voedselbank.
De omgang met mensen is dan ook wat hij het leukste vindt aan zijn werk bij de Voedselbank: “Op den duur kennen ze je allemaal wel bij de winkels, alle jongens van de magazijnen waar wij komen. Dat is heel gezellig, hoor. Het ontvangst is leuk en alles gaat in samenspraak.”